Европски суд правде дозволио оснивање фудбалске Суперлиге: „Монопол УЕФА је готов а фудбал је бесплатан.““

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Dec.2023, 11:51

Европски суд правде дозволио оснивање фудбалске Суперлиге: „Монопол УЕФА је готов а фудбал је бесплатан.““

Суд правде Европске уније саопштио је данас да су Европска фудбалска унија (УЕФА) и Међународна фудбалска федерација (ФИФА) злоупотребиле доминантан положај блокирајући претњом санкцијама стварање алтернативног турнира, Суперлиге, преноси Ројтерс. Фото: WikimediaCommons/DunixeBerlanas Ројтерс >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << такође наводи да ова пресуда значи да ће у будућности бити дозвољено оснивање Суперлиге.
Компанија А22, која је основана да спонзорише и подржи Суперлигу, консултовала је готово 50 европских клубова од октобра прошле године и развила 10 принципа заснованих на тим консултацијама како би се направила лига новог изгледа.
УЕФА и ФИФА су се противиле оснивању Суперлиге и запретиле су да ће казнити све клубове, који буду учествовали, избацивањем из сопствених такмичења, а фудбалере избацивањем из репрезентација.
„Победили смо! Монопол УЕФА је готов, а фудбал је бесплатан. Клубови су сада слободни и могу сами да одлучују о својој будућности“, рекао је извршни директор Суперлиге Бернд Рајхарт. Компанија А22 је тужила УЕФА-у и ФИФА-у за сукоб интереса. Ројтерс преноси да је Суд Европске уније пресудио да су се УЕФА и ФИФА прекшиле закон о такмичењу када су пре две године забраниле оснивање Суперлиге.
Европску Суперлигу затвореног типа у априлу 2021. покушало је да оснује 12 клубова, али је тај план пропао за 48 сати. Од пројекта још нису одустали Реал Мадрид, Барселона и Јувентус.
Zvezda i Vladan Milojević postigli dogovor, promocija u petak

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Европски суд правде дозволио оснивање фудбалске Суперлиге: „Монопол УЕФА је готов а фудбал је бесплатан.““ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.