Немачка плени замрзнута руска средства

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Dec.2023, 09:55

Немачка плени замрзнута руска средства

Немачки федерални тужилац објавио је захтев за конфискацију око 720 милиона евра које руске финансијске институције држе на банковном рачуну у Франкфурту. Фото: Unsplash/varpap „Нећемо дозволити да се руска средства која се користе за финансирање илегалног агресорског рата против >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Украјине држе на немачким рачунима. Либерална демократија је на страни нападнутих и законима се противи насиљу“, написао је министар правде Марко Букман на Иксу.
Ако планови тужиоца буду успешни, замрзнута руска средства би се слила у немачку савезну благајну, пружајући влади потенцијалну финансијску корист.
До сада је Немачка замрзнула само средства руских компанија и појединаца који су под санкцијама. Ових 720 милиона евра у власништву је подружнице Московске берзе и замрзнуто је након што је Европска унија одлучила да и ту институцију стави на листу санкција у јуну 2022. Сада је на Вишем регионалном суду у Франкфурту да одлучи да ли Немачка тај новац може да заплени, преноси РТ.
Најава о замрзавању новца стиже у тренутку кад немачка влада планира нови буџет за 2024 који подразумева болне резове у различитим областима. Смањење потрошње постало је неопходно након што је пресуда уставног суда направила рупу од 60 милијарди еура у буџету.
Jedna od četiri igračke sadrži opasne hemikalije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка плени замрзнута руска средства се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.