Preminuo glumac Peter Karsten

Izvor: B92, 23.Apr.2012, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo glumac Peter Karsten

Nemačko-jugoslovenski filmski glumac Peter Karsten umro je u 20. aprila u 84. godini u Sloveniji.

Karsten je glumio u velikom broju filmova snimljenih u bivšoj Jugoslaviji tokom 70-ih godina, a najpoznatiji su partizanski filmovi i serije, "Povratak otpisanih" i "Partizanska eskadrila".

Igrao je i u partizanskim filmovima "Devojački most", "Vrhovi Zelengore", "Partizani", kao i u filmu " >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Variola vera".

Karsten se rodio kao Ginter Ramzentaler 30. aprila 1929. u bavarskom mestu Edelsfeld-Vajsenberg, a prvi put je glumio u pozorištu u Hanoveru.

U SFRJ se preselio 1970. godine, a glumio je sa domaćim glumcima Velimirom Batom Živojinovićem, Bekimom Fehmiuom, Ljubišom Samardžićem i drugima.

Karsten je umro u petak uveče u Luciji kod Portoroža, rekla je za slovenačke medije njegova supruga Ljiljana Karsten Ramzentaler.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro nemačko-jugoslovenski glumac Peter Karsten

Izvor: NaDlanu.com, 23.Apr.2012

LJUBLJANA, 23. aprila 2012. (Beta) - Nemačko-jugoslovenski filmski glumac Peter Karsten umro je u 84. godini u Sloveniji... LJUBLJANA, 23. aprila 2012. (Beta) - Nemačko-jugoslovenski filmski glumac Peter Karsten umro je u 84. godini u Sloveniji.Karsten je glumio u velikom broju filmova snimljenih u...

Nastavak na NaDlanu.com...

Preminuo Nijemac u partizanskim filmovima Peter Karsten

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Apr.2012

Prepoznatljivo lice jugoslovenske kinematografije, njemački oficir u mnogim partizanskim filmovima, glumac Peter Karsten preminuo je u Sloveniji, u 84. godini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.