Najbolja medicinska sestra Srbije

Izvor: Blic, 26.Mar.2010, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolja medicinska sestra Srbije

Medicinska sestra Internog odeljenja Zdravstvenog centra u Kraljevu Danica Maksimović dobitnica je nagrade "Dušica Spasić" koja je ustanovljena 2004. u znak sećanja na medicinsku sestru koja je 1972. godine preminula negujući bolesne za vreme epidemije variole vere.

Statuetu Dušice Spasić u bronzi, Udruženje medicinskih sestara i časopis "Viva", sedmu godinu zaredom dodeljuju u znak pohvale za neposredni rad medicinskih sestara sa bolesnicima.

Danica Maksimović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ima 34 godine radnog staža koji je počela u Risnu na odeljenju neurohirurgije.

"Ova nagrada mi je izuzetno draga jer su me za najbolju sestru Srbije predložile koleginice", rekla je Maksimović.

Nagrada se dodeljuje svake godine jednoj medicinskoj sestri na teritoriji cele Srbije i jedna, sa Prve hirurške klinike na kojoj je radila medicinska sestra Dušica Spasić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.