ZBOG UBRZAVANJA VAKCINACIJE NEKE ZEMLJE SE OKREĆU DUŽEM RAZMAKU IZMEĐU VAKCINA: Šta je odlučila Srbija? (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2021, 08:39

ZBOG UBRZAVANJA VAKCINACIJE NEKE ZEMLJE SE OKREĆU DUŽEM RAZMAKU IZMEĐU VAKCINA: Šta je odlučila Srbija? (FOTO)

Francuska će zbog ubrzanja vakcinacije produžiti razmak između dve doze Fajzera i Moderne, Srbija još ne razmišlja u tom pravcu

Francuska će produžiti razmak između prve i druge doze mRNK vakcina protiv kovida-19, odnosno cepiva Fajzer/BionTek i Moderne, s četiri na šest nedelja kako bi ubrzala kampanju vakcinacije, najavio je francuski ministar zdravstva Olivier Veran za nedeljnik JDD.

- To će nam omogućiti da brže provakcinišemo a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ne smanjujemo zaštitu - objasnio je Veran listu.

Veran je takođe rekao da će od ponedeljka vakcinu AstraZeneka ponuditi svima starijima od 55 godina, a ne samo onima s ozbiljnim faktorima rizika od težih posledica kovida-19.  

Nakon sporog početka francuska kampanja vakcinacije se uhodala, ali prosečni dnevni broj novozaraženih je još uvek oko 40.000, a zemlja će u sledećoj nedelji sigurno preći broj od 100.000 smrtnih slučajeva povezanih s kovidom-19.

Veran je rekao da ima znakova da je treće nacionalno zatvaranje uvedeno prošlog vikenda počelo usporavati širenje zaraze.

Broj novozaraženih je "i dalje vrlo visok", rekao je Veran i dodao da "možemo očekivati da će period stabilizacije doći na jesen", objavljuje JDD u nedelju.

- Ali za sada moramo ovako ići dalje - zaključio je francuski ministar.

Za razliku od Francuske, Srbija nastavlja sa vakcinacijom istim ubrzanim tempo te zbog velike zainteresovanosti i dobre snabdevenosti vakcinama još se ne razmišlja o produžetku perioda između davanja dve doze vakcina.

Kako je rekla juče premijerka Ana Brnabić, u Srbiji je pređena brojka od 30 odsto punoletnih osoba koje su vakcinisane, i juče je bio prvi dan posle dugo vremena da ima više otpusta nego prijema u kovid bolnicama.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Francuska će produžiti razmak između dve doze vakcine protiv koronavirusa

Izvor: N1 televizija, 11.Apr.2021

Kako bi se ubrzao proces imunizacije protiv koronavirusa i sačuvale doze vakcina, Francuska će produžiti razmak između dve doze mRNK vakcina sa četiri na šest nedelja, izjavio je ministar zdravlja Olivie Veran.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.