Vučić o vakcinaciji: To ni Nemci ne bi napravili; Rat za živote ljudi, ali i rat za budućnost zemlje

Izvor: B92, 26.Jan.2021, 20:43

Vučić o vakcinaciji: "To ni Nemci ne bi napravili"; "Rat za živote ljudi, ali i rat za budućnost zemlje"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio je tok vakcinacije u Srbiji. On je rekao da je vakcinisano skoro 320.000 ljudi.

"Čestitam građanima Srbije na tome, oni su zaslužni za to. Uradili smo to na najbolji način", kaže Vučić. Ističe da je zadovoljan odzivom građana, kao i organizacijom, a posebno komentarima da "ovo ni Nemci nisu napravili".

"Suštinski je samo Velika Britanija ispred nas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Evropi, to je izvrstan rezultat. Srbija je napredovala i organizaciono i u informacionim reformama", rekao je Vučić za RTS.

"Ono što je problem je što vakcina nema", rekao je Vučič.

"Dosadašnje isporuke smo dobili zahvaljujući našim dobrim odnosima sa drugim zemljama, kao što je Kina. Za to su zaslužni građani Srbije, koji su podržavali politiku odlučnosti i odgovornosti", naveo je predsednik Srbije i dodao da je juče stiglo još 10.000 doza "Fajzerove" vakcine

On je najavio da u Srbiju stiže i 25.000 prvih i 25.000 drugih doza vakcine sputnjik V.

Kako kaže, u svetu vlada rat za vakcine.

"U svetu vlada pravi rat za vakcine. Svet je udario u ledeni breg, kao Titanik, i sada se bogati spasavaju, a siromašni mogu da se udave. Ja mogu odmah da vam kažem da nama neće još uvek stići ugovorene doze", navodi predsednik Srbije.

Vučić je naglasio da je situacija vrlo ozbiljna, ali da će Srbija nastaviti da se bori.

"Ovo je rat za živote ljudi, ali i rat za budućnost zemlje", rekao je predsednik Srbije. Podseća da je već rekao da će primiti kinesku vakcinu.

Dosad je vakcinu primila njegova majka, ali kaže da će on čekati na red sa svojim narodom.

"Mi smo mali u evropskim i svetskim okvirima. U regionu u svakom smislu, mi smo ti koji moraju da vode računa, oni svi imaju pravo na neodgovorne izjave i ponašanje", rekao je Vučić dodajući da će Srbija na sve odgovoriti na najbolji mogući način.

Predsednik se posebno osvrnuo i na odnose sa Crnom Gorom i odluku te zemlje da smeni ambasadora u Srbiji.

"Nama su cilj dobri odnosi sa Crnom Gorom. Nije Srbija proterivala njihovog ambasadora, oni su našeg, jer je pohvalio Mojkovačku bitku. Biće to dobro, Crna Gora nam je jedna od najbližih zemalja", zaključio je predsednik Srbije.

Na pitanje o dijalogu sa Prištinom, Vučić je naveo da će ga "biti u nekom trenutku".

Kako je rekao, sve možemo ako imamo ekonomski rast i čuvamo mir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.