Izvor: Radio 021, 23.Jan.2021, 22:04

Vučić: Ako se nastavi ovim tempom, Srbija ima vakcina za još sedam-osam dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da, ako se ovim tempom nastavi vakcinacija, Srbija ima vakcina za još sedam-osam dana, jer je protekla tri dana bilo nemoguće nabaviti nove doze.

"Kao da se po nekoj komandi dešava. Ako se nastavi ovim tempom, imamo vakcina za još sedam ili osam dana, jer moramo da obezbedimo revakcinaciju, imamo sačuvanih vakcina za to", rekao je Vučić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Kako je dodao, Srbija neće raditi ono što je radila Velika Britanija, da se daje samo prva doza. On je novinarima na Savskom trgu rekao da je danas više od 42.000 vakcinisanih građana.

"Obezbedićemo još 100.000 doza, ali ne mogu da kažem odakle je stiglo, osim kad se ovo završi", rekao je on i naglasio da ne želi da "prijatelje dovodi u neprijatnost".

Iz Rusije nam je zastalo sve, nije problem da kasni, samo da stigne. Kasni i Fajzer, rekao je Vučić i poručio da je sa Fajzerom potpisan bilateralni ugovor, a stižu manje količine od dogovorenog.

On je dodao da iz Kovaks sistema Srbija nije dobila nijednu vakcinu.

"U ovom trenutku Srbija je četvrta u Evropi po stopi vakcinacije, ispred nas su Velika Britanija, Malta i Danska, u svetu smo deveti", predočio je on.

Dodao je da čestita građanima, jer je "nestvarno da je jedna mala Srbija uspela da se vine u visine i političke snalažljivosti i da podigne zdravstveni sistem i zaštitu građana".

"Ja nisam vakcinisan, ali bih voleo da budem", rekao je Vučić i naglasio da nema potrebu da se dodvorava ljudima koji smatraju da je diskriminacija nošenje bedža "Ja sam vakcinisan, a ti?".

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.