Izvor: Radio 021, 13.Apr.2021, 17:47

Vesić: Od ponedeljka vakcinacija ugostitelja, hotelijera, frizera...

Sledeće nedelje počinje organizovana vakcinacija zaposlenih u uslužnim delatnostima, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je, povodom sastanka sa Privredenom komorom Srbije i predstavnicima branši u kojima zaposleni imaju kontakt sa velikim brojem ljudi, poput ugostitelja, frizera, kozmetičara i fotografa, izjavio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vakcinacija ove populacije počinje od ponedeljka, saopšteno iz Sekreterijata za informisanje grada Beograda.

Prema njegovim rečima, u beogradskim hotelima vakcinisano je oko 27,5 odsto zapsolenih, još skoro 27 odsto ih je zainteresovano za vakcinaciju, a očekuje se da će broj vakicnisanih u hotelima uskoro premašiti 55 odsto.

Vesić je podsetio da su Vladi Srbije predložena četiri protokola, koja su pripremljena zajedno sa Gradskim zavodom za javno zdravlje, a tiču se organizacije seminara, kongresa, sajmova, koncerata, svadbi, zbog čega je važno da se ljudi iz ovih branši vakcinišu kako bi bili spremni za te događaje.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević je izjavila da je vakcinisano oko 1.600 kasira i kasirki i oko 2.000 taksista i vozača gradskog prevoza, te da su sada na redu zaposleni u ugostiteljskoj, hotelijerskoj branši, fitnes zajednici, pekarskoj industriji.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.