Veliko interesovanje niških studenata za besplatnu vakcinu protiv HPV-a

Izvor: JužneVesti.com, 15.Apr.2024, 12:39

Veliko interesovanje niških studenata za besplatnu vakcinu protiv HPV-a

Vakcinu protiv HPV virusa koja, prema istraživanjima, u 90 odsto slučajeva sprečava rak grlića materice i penisa, od nedavno besplatno mogu da prime studenti mlađi od 26 godina. Iz Studentske poklinike kažu da je interesovanje studenata veliko i da je vakcinu za 10 dana primilo 127 studenata, a da su ove nedelje svi termini zakazani.
U studentskim poliklinikama širom Srbije 5. aprila počela je besplatna vakcinacija studenata mlađih od 26 godina protiv HPV virusa, a prema rečima direktora niškog Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Radomira Pešića, studenti u Nišu odmah su počeli da se prijavljuju i zakazuju termine za vakcinaciju.
...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.