Vakcinu primilo 3.600 Vranjanaca, u Bosilegradu za 6 dana vakcinisano 280 ljudi

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jan.2021, 18:51

Vakcinu primilo 3.600 Vranjanaca, u Bosilegradu za 6 dana vakcinisano 280 ljudi

Od početka vakcinacije do danas oko 3.600 Vranjanaca primilo je vakcinu protiv kovida, saopštavaju iz Grada, a od srede počinje vakcinacija stanovnika sela u okolini Vranja. Najavljuju i otvaranje još jednog punkta koji je planiran za vakcinaciju prosvetnih radnika, vojske, policije i zaposlenih u republičkim i gradskim ustanovama. Za 6 dana od početka vakcinacije u Bosilegradu, vakcinu je primilo 280 ljudi. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Iako u skladu sa odlukom Vlade, ni Vranjanci od danas ne mogu da se vakcinišu bez zakazanih termina, volonteri će na na punktovima evidentirati građane koji nisu prijavljeni preko portala e-Uprava i oni će nakon prijave primiti vakcinu ili će im biti određen termin vakcinacije.

U naselju “Viktor Bubanj” biće otvoren još jedan punkt, koji je planiran za vakcinaciju prosvetnih radnika, pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova i zaposlenih u republičkim i gradskim ustanovama - saopštavaju iz Grada.

Gradski većnik Aleksandar Stajić kaže da će sutra biti vakcinisani stanovnici Krive Feje i Vrtogoša, u četvrtak, 28. januara Vlasa i poljaničkog kraja, a u petak Barelića.

U svakoj seoskoj ambulanti, prilikom vakcinacije, dežuraće lekar i medicinska sestra, a naša je namera da bude vakcinisan što veći broj pretežno starijih ljudi, jer je ova kategorija stanovništva i najugroženija - kaže Stajić.

Direktor Doma zdravlja u Bosilegradu Goran Vasilov kaže da je ta opština do sada dobila 540 doza vakcina i da je odziv građana solidan, a da se dnevno vakciniše između 20 i 30 građana.

Imunizacija je počela 20.januara i do danas se vakcinisalo 280 lica ukupno sa zdravstvenim radnicima. Zaposleni u kol centru daju sve potrebne informacije, a takođe prijavljuju i sve zainteresovane sugrađane preko portala E- uprave.Od danas za sutra obaveštavamo prijavljene građane, nakon što u poslepodnevnim satima od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dobijemo spisak ljudi koji su se prijavili - kaže Vasilov.

Bosilegrađani vakcinu mogu primiti samo u Domu zdravlja.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.