Vakcinacija jedini lek za male boginje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2018, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vakcinacija jedini lek za male boginje

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je večeras da je jedini lek u borbi protiv malih boginja vakcinacija.

"Za male boginje ne postoji drugi lek osim vakcinacije. Moramo da se vakcinišemo ako hoćemo da izađemo iz ovog problema", rekao je Lončar za RTS.

On je istakao i da "građani sada shvataju u kakvoj smo bili zabludi kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo slušali one koji su protiv vakcinacije", kao i da je preporuka Svetske zdravstvene organizacije da se vakcinišu i zdravstveni radnici.

Prema najnovijim podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut" u Srbiji je registrovano ukupno 1.485 slučajeva malih boginja, od kojih je 741 slučaj laboratorijski potvrđen u institutu Torlak.

Najmlađa osoba obolela od malih boginja stara je 15 dana, najstarija 62 godine, a kako se navodi 94 odsto obolelih je nevakcinisano ili su nepoznatog vakcinalnog statusa.

Od ukupnog broja obolelih njih 34 odsto je hospitalizovano, a od težih komplikacija registrovano je zapaljenje mozga kod jedne i upala pluća kod 191 osobe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.