VUČIĆ ZA CNN O VAKCINACIJI U SRBIJI: Srbija je među prvima u svetu u procesu imunizacije, pomažemo i našim susedima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2021, 16:21

VUČIĆ ZA CNN O VAKCINACIJI U SRBIJI: Srbija je među prvima u svetu u procesu imunizacije, pomažemo i našim susedima (VIDEO)

Predsednik je za jednu od najvećih američkih medijskih kuća najviše govorio o vakcinaciji protiv koronavirusa.

Vučić je istakao značaj imunizacije protiv korona virusa i poštovanja epidmeioloških mera, i ukazao na to da je u Srbiji drugu dozu seruma primilo više od milion građana.

- Za nas vakcinacija nije bila geopolitičko pitanje, za nas je to bilo pitanje spasavanja ljudskih života. Mi smo se pripremili na najbolji način. Mnogo smo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uložili u digitalizaciju Srbije. Vidite i danas na Beogradskom Sajmu kako je vakcinacija dobro organizovana. To znači da su naši softveri među najboljima na svetu i ja sam duboko ponosan zbog toga što smo bili uspešni u tome. Što se tiče nabavke vakcina, nabavili smo ih iz svih delova sveta. Sad možete u Srbiji dobiti američku, britansku, rusku i kinesku vakcinu. Možete da birate vakcinu - izjavio je predsednik.

Vučić je rekao da su sve vakcine dobile odobrenje nadležnih agencija.

- Naš posao je bio da dobijemo što više vakcina. Naše agencije su morale da odobre za te vakcine i one su to uradile i počeli smo sa vakcinacijom. Veoma sam ponosan i mislim da je to dobro i za region. LJudi su počeli da dolaze u Srbiji ne samo iz zapadnog Balkana. Nama to ne smeta. Mislimo da svako treba da primi obe doze vakcine i da bude spasen. Nemoguće je Srbiju odvojiti od regiona - rekao je Vučić.

On je istakao važnost i pomoći ljudima u regionu.

- Najbitnije pitanje je da li možemo da spasimo ljudske živote ili ne. Ako smo mogli da pomognemo nekome iz Sarajeva, Podgorice, Skoplja, to je u velikoj meri isto kao da smo to uradili ljudima iz Niša, Kragujevca, Novog Sada, Beograda, iako smo odgovorni samo za njih. Ovo je naš region, to su naše komšije i dobro je ako mi možemo da pomognemo njima, to je dobro. Ako oni mogu da pomognu nama, mi ćemo biti zahvalni. Mislim da je to fer i da pokazuje da smo orijentisani ka budućnosti i da ne želimo da idemo u prošlost, da pričamo o problemima koji izazivaju podele. Ako možemo da uradimo nešto zajedno, to je dobro i to je veoma važno - rekao je Vučić.

Predsednik je podsetio na dobar BDP koji je Srbiji omogućio da unapredi zdravstveni sistem.

On je najavio i da će Srbija dobiti vakcine iz Kovaks programa, te istakao da je Srbija na evropskom putu.

Srbija strancima nudi besplatne vakcine, Zahvlajujući humanom i diplomatskom potezu da se državama koje ne raspolažu vakcinama dozvoli besplatna vakcinacija u Srbiji, naša država postala je regionalno središte za vakcinaciju.

CNN je intervju objavio pod naslovom "Srbija predvodi proces vakcinacije protiv korone".

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić za CNN: Spasavanje života VIDEO

Izvor: B92, 31.Mar.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je intervju američkoj televizijskoj mreži CNN u kojem je govorio o procesu vakcinacije protiv koronavirusa u Srbiji..."Za nas vakcinacija nije bila geopolitičko pitanje, za nas je to bilo pitanje spasavanja ljudskih života. Mi smo se pripremili na najbolji...

Nastavak na B92...

Mihajlović: Od nas zavisi uspeh u borbi sa virusom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2021, 12:25

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je danas da je Srbija do sada bila među najboljima u svetu kad je reč o procesu vakcinacije protiv korona virusa, ali i naglasila važnost nastavka vakcinacije i poštovanja svih mera..."Moramo ostati odgovorni i solidarni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.