VIŠE OD POLA MILIONA GRAĐANA SE DOSAD PRIJAVILO ZA VAKCINACIJU! Imunizacija na 350 punktova širom Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 16:00

VIŠE OD POLA MILIONA GRAĐANA SE DOSAD PRIJAVILO ZA VAKCINACIJU! Imunizacija na 350 punktova širom Srbije

Prema podacima e-Uprave dosad se za vakcinaciju prijavilo 504.000 građana Srbije

Preko portala eUprava do sada se za vakcinaciju protiv virusa korona perijavilo 504.000 građana Srbije, rečeno je u Kancelariji za IT i eUpravu.

Masovna vakcinacija nastavljena je i danas, a na 350 punktova u Srbiji pozvano je da se u toku dana vaklciniše 30.466 građana. Nadležni očekuju da će broj vakcinisanih biti veći, jer dolaze i građani koji se nisu prijavili preko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << eUprave i niko nije vraćen, svi su vakcinisani.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek kaže da je zadovoljan dinamikom vakcinacije i da se obuhvat vakcinacijom povećava iz dana u dan.

- Suština je da se u što kraćem roku imunizuje što veći broj ljudi, jer je ovo jedini način i jedini spas od virusa korona - rekao je Ðerlek.

On je naveo da je sreća za Srbiju što je državni vrh obezbedio velike količine vakcina.

- Bez ovolike količine vakcina ne bismo mogli da počnemo masovnu imunizaciju. Što se organizacije tiče spremni smo da odgovorimo ovom izuzetno važnom i ozbiljnom zadatku. Sada je sve do nas - rekao je Ðerlek.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.