VAKCINISANO MANJE OD TREĆINE EVROPLJANA: Delta soj hara kontinentom, države vape za vakcinama

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2021, 14:38

VAKCINISANO MANJE OD TREĆINE EVROPLJANA: Delta soj hara kontinentom, države vape za vakcinama

Trenutno je 41 odsto stanovnika u Evropi primilo jednu dozu vakcine

Manje od jedne trećine celokupne populacije Evrope, uključujući i Rusiju je potpuno vakcinisan protiv KOVID-19, rekao je danas direktor SZO za region Evrope Hans Kluge.

dok je 29 odsto potpuno vakcinisano, piše Tass.

Kluge je komentarisao da je nejednakost vakcina širom regiona najveći izazov i dodao da, Delta soj uzrokuje porast slučajeva i hospitalizacije i da u lokalnom kontekstu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << treba prilagoditi mere i obezbediti brze vakcinacije.

-Često me pitaju kada će se završiti ova pandemija. Kratki odgovor je da je to na tebi i da je u rukama pojedinaca i vlade. Znamo šta funkcioniše, imamo dokaze, ima nade. Zaštita sebe i drugih presudna je za podrivanje ove pandemije. Došli smo daleko i sada ne smemo da odustanemo-rekao je Kluge.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.