VAKCINISALI SE MINISTAR RUŽIĆ I PROSVETARI: Na Beogradskom sajmu primili kinesko cepivo (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2021, 11:54

VAKCINISALI SE MINISTAR RUŽIĆ I PROSVETARI: Na Beogradskom sajmu primili kinesko cepivo (FOTO)

Ministar Ružić i prosvetari primili su vakcine na Beogradskom sajmu.

Kinesku vakcinu "Sinofarm" primili su danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i prva grupa prosvetnih radnika.

Oni su vakcinu primili na Beogradskom sajmu, na najvećem punktu za vakcinaciju u glavnom gradu.

Ružić je istakao da je danas veliki dan za zajedničku borbu sa korona virusom, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << upravo sveobuhvatnom imunizacijom dobija na dinamici.

Kako je rekao, jedan od najsenzitivnijih delova društva je vaspitno-obrazovni sistem, i zato je još jednom pozvao sve prosvetne radnike, nastavno i nenastavno osoblje, da se prijave za vakcinaciju preko e-Uprave.

- Država brine da vakcina bude dostupna svim građanima. Vakcinacija je civilizavijska tekovina i niko odgovoran ne može da izrazi sumnju u vakcinaciju. Zato je namera da što veći broj ljudi bude vakcinisan, da se vratimo normalnom životu, zaštitimo obrazovanje naše dece i prosvetne radnike, ali i ekonomiju i zdravstveni sistem koji je mesecima prenapregnut - rekao je Ružić novinarima na Beogradskom sajmu.

On se zahvalio volonterima, kojih je 24 iz tri srednje medicinske škole, koji pomažu na sajmu.

- Osećam se odlično. Primio sam kinesku, ali primio bih svaku vakcinu, jer je država uradila mnogo, ovo je pobeda države, imamo već tri registrovane vakcine - rekao je Ružić.

Ministar je istakao da svi prosvetni radnici imaju mogućnost da izaberu vakcinu koju žele, dodajući da lično smatra da greše svi koji se opredeljuju na osnovu geografskog porekla, jer je najvažnije da vakcina ima odobrenje ALIMS.

Ružić nije imao precizan podatak o broju prosvetnih radnika do sada prijavljenih za vakcinu, ali je rekao da je ta brojka do sada prešla 15.000.

Među profesorima koji su danas primili cepivo iz Kine su i direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović i Dejan Nedić, direktor Druge ekonomske škole i predsednik Društva direktora škola Srbije.

- Zadovoljan sam što sam izabrao kinesku vakcinu, apsolutno je sve bilo efikasno odrađeno. Nijednog trenutka nisam imao dilemu da li treba da se vakcinišem - rekao je Nedić.

Direktor Zemunske gimnazije rekao je da je zainteresovanost kolega velika, i da se u toj školi od 130 zaposlenih, za vakcinu prijavilo 100.

Profesor gitare u školi "Davorin Jenko" Relja Turudić rekao je da se posle vakcinacije oseća odlično, te da nije postavljao pitanje kojoj vakcinom će se vakcinisati.

- U veselju sam došao da se vakcinišem jer sam onog starog stava, da je bolje sprečciti nego lečiti. Vakcina je više puta spasla svet - rekao je Turudić.

Vakcinu je primila i učiteljica Violeta Bulatović OŠ "Lazar Savatić" iz Zemuna, koja je pozvala sve kolege da se vakcinišu, da se svi što pre vrate u normalno radno okruženje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela vakcinacija prosvetnih radnika

Izvor: Vostok.rs, 20.Jan.2021

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i prva grupa prosvetnih radnika primili su danas kinesku vakcinu "Sinofarm".. Ružić je na Beogradskom sajmu, najvećem punktu za vakcinaciju u glavnom gradu, istakao da je danas veliki dan...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.