VAKCINISAĆEMO I ONE KOJI NEMAJU DOKUMENTA Ministarka Obradović sa Romima o prijavi za vakcinaciju protiv korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2021, 16:43

"VAKCINISAĆEMO I ONE KOJI NEMAJU DOKUMENTA" Ministarka Obradović sa Romima o prijavi za vakcinaciju protiv korone

Obradović je podsetila da u romskim naseljima nema dovoljno telefona ni pristupa internetu da bi stanovnici tih naselja mogli da se prijave za vakcinaciju putem portala euprava.gov.rs

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović obišla je danas voždovačko naselje Marinkova bara u kojem žive pripadnici romske zajednice sa kojima je razgovarala o procesu prijave za vakcinaciju protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korona virusa.

Ona je istakla značaj imunizacije svih građana. Tom prilikom, stanovnici tog naselja su na licu mesta dobili pomoć oko prijave za vakcinaciju.

ili pozivom na telefon 0800222334.

Dodala je i da veliki broj Roma nije ni dovoljno obrazovan da se sam prijavi putem potala eUprava.

- Zbog toga su tu danas, pošto se nalazimo u opštini Voždovac, zaposleni iz te opštine koji, inače, rade u kol centru da im pomognu da se prijave za vakcinaciju i da onima koji nemaju dokumenta, a dokument je neophodan za prijavljivanje, pomognemo da ih dobiju u što kraćem roku - rekla je Obradović.

Dodala je da među članovima porodica koje žive u romskim naseljima ima i onih koji dolaze iz drugih zemalja - Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine...te istakla da je važno da i oni budu evidentirani.

Obradović je najavila da će u narednim danima štabovi za vanredne situacije u svim gradovima i opštinama u Srbiji od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dobiti striktna uputstva o tome kako da u podstandardnim naseljima evidentiraju ljude koji nemaju uslove da se prijave za vakcinaciju putem portala eUprava i kontakt telefona.

- Ne možete sa ulice da uđete u podstandardno naselje i očekujete dobar rezultat. Moramo da budemo u kontaktu i zato su nam bile potrebne pripreme sa romskim koordinatorima, medijatorima, nevladinim organizacijama i romskim udruženjima jer oni mogu da nam pomognu da naš izlazak na teren bude u punom kapacitetu - rekla je Obradović.

Predsednica opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić ističe da je važno da građani koji nemaju pristup internetu i telefonu dobiju pomoć oko prijave za vakcinaciju.

- Radimo non stop u kol centru, ali neki ljudi nemaju pristup internetu niti telefonu i bolje je da dođemo na teren. Reakcija Roma je odlična i čim završimo ovo naselje, idemo dalje po voždovačkim naseljima. Gde god žive socijalno ugrožene kategorije stanovništva doći ćemo i pomoći im da se prijave za vakcinaciju - rekla je ona.

Istakla je da, zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ima dovoljno vakcina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.