VAKCINACIJA NAM JE KRENULA NEOČEKIVANO DOBRO Dr Tiodorović upozorava: Ne sme biti opuštanja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 16:52

"VAKCINACIJA NAM JE KRENULA NEOČEKIVANO DOBRO" Dr Tiodorović upozorava: Ne sme biti opuštanja!

Što se tiče epidemiološke situacije u zemlji stručnjak kaže da je primetno poboljšanje

- Skoro nijedna zemlja nema toliko vakcina kao Srbija u odnosu na broj stanovnika -  rekao je epidemiolog i član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović na konferenciji za medije posle sednice ovog tela.

- Vakcinacija nam je krenula jako dobro, moram da kažem i neočekivano dobro - rekao je on.

.

- Epidemiološka situacija je sa tendecijom poboljšanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali da ne treba da shvatimo da ovo poboljšanje po broju preminulih i novoobolelih treba da vodi ka opuštanju - rekao je Tiodorović.

Stručnjak je naglasio da su lekari u Kriznom štabu saglasni da dosadašnje mere i dalje treba da ostanu na snazi.

- Cilj nam je da studija potrvdi koliki nam je kolektivni imunitet, 30 ili 35 procenata - rekao je Tidorović i dodao da se postizanje kolektivnog imunitet može očekivati za dva do tri meseca.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.