Udovičić: Napravljen kompromis sa virusom za miran suživot

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2022, 14:57

Udovičić: Napravljen kompromis sa virusom za miran suživot

Komandant Vojne bolnice na Karaburmi Ivo Udovicić rekao je danas da je teško govoriti o kraju pandemije, jer i dalje postoji veliki broj zaraženih na dnevnom nivou, i naveo da je u toj ustanovi epidemiološka situacija povoljnija nego pre.

"Mi smo stekli neku vrstu kolektivnog imuniteta i uz pomoć vakcinacije smo napravili neki kompromis za miran suživot", rekao je Udovičin.

Naveo je da se trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na lečenju u Vojnoj bolnici na Karaburmi nalaze 52 pacijenta, od toga osam u jedinicama intenzivne nege i da su to uglavnom ljudi starije životne dobi.

Prema njegovim rečima, omikron se u mlađoj populaciji ponaša kao virus gripa, tako da mlađe populacije nema u bolnicama, ali se kod starijih ponaša kao delta soj i pogoršava njihovo osnovno zdravstveno stanje.

Apelovao je na sve da sada moramo čuvati stariju populaciju od koronavirusa.

"Za zdravstveno osoblje najteži je bio početak pandemije jer se tada ništa nije znalo o virusu, a ni o bolesti, a bili smo svedoci slika iz Italije i Španije i da zdravstveno osoblje strada", rekao je Udovičić.

Udovičić je rekao da očekuje da će leto biti mirno, ali da se na jesen očekuje skok broja novozaraženih, kada će biti epidemijskih talasa, ali svakako će stanje biti bolje nego u prethodne dve godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.