UN: Na Samoi 70 žrtava malih boginja

Izvor: Beta, 10.Dec.2019, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Na Samoi 70 žrtava malih boginja

U epidemiji malih boginja na Samoi do sada je umrlo 70 ljudi, medju kojima najviše dece, navodi se u danas objavljenim podacima, dok su UN odlučile da deblokiraju pomoć za vanredne situacije za borbu protiv bolesti.Za poslednja 24 sata je prijavljeno još 112 slučajeva bolesti, uprkos velikoj kampanji vakcinacije izvedenoj prošle nedelje ne bi li se epidemija ugušila.Zamenik generalnog sekretara UN za humanitarna pitanja Mark Loukok je naveo da je odblokirano 2,6 miliona dolara pomoći iz fonda za vanredne situacije.U saopštenju je navedeno da će ta sredstva omogućiti "hitnu vakcinaciju, negu za trudnice i porodilje kao i zaraženu novorodjenčad" kao i informacije o javnom zdravlju važne za 1,25 miliona ljudi."Narod Samoe se ne bori sam. Mi možemo i treba brzo da reagujemo da bismo zaustavili smrtonosnu epidemiju", naveo je Loukok.Vlada Samoe je navela da je vakcinisano 90 odsto od 200.000 stanovnika te pacifičke države.Procenat vakcinisanih je pre početka epidemije sredinom oktobra iznosio 30 odsto.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

UN: Na Samoi 70 žrtava malih boginja

Izvor: Danas, 10.Dec.2019

U epidemiji malih boginja na Samoi do sada je umrlo 70 ljudi, među kojima najviše dece, navodi se u danas objavljenim podacima, dok su UN odlučile da deblokiraju pomoć za vanredne situacije za borbu protiv bolesti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.