UKINULI MASKE NAKON MASOVNE VAKCINACIJE: Procepili više od pet miliona stanovnika i završili lokdaun! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2021, 09:29

UKINULI MASKE NAKON MASOVNE VAKCINACIJE: Procepili više od pet miliona stanovnika i završili lokdaun! (VIDEO)

Teksaški guverner ukinuo obavezno nošenje maski nakon masovne vakcinacije u državi

Teksaški guverner Greg Abot objavio je danas najšire ukidanje mera protiv koronavirusa od svih američkih država, rekavši da bi se većina firmi mogla otvoriti u punom kapacitetu sledeće nedelje te da se ukida obaveza nošenja maski.

Izvršna naredba usledila je nakon što su mnoge američke države i veći gradovi, koji beleže nagli pad zaraza koronavirusom i hospitalizacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << počeli da ublažavaju ograničenja koja su stupila na snagu pre godinu dana.

- Vreme je da 100 posto otvorimo Teksas - rekao je na konferenciji za novinare Abott, republikanac koji je guverner u prvom mandatu. Dodao je da će naredba stupiti na snagu 10. marta.

Abotova izvršna naredba ukida obvezu nošenja maski u celoj državi i zabranjuje kažnjavanje stanovnika koji ih ne nose, a uklanja i sva ograničenja za poslovanje u područjima bez velikog broja hospitalizacija.

U okruzima u kojima je i dalje mnogo hospitaliziranih, lokalni zvaničnici mogu primeniti neka ograničenja na firme, ali ne mogu odrediti da rade s manje od 50 posto kapaciteta, kazao je Abot.

Guverner je rekao da je uspeo da ukine ograničenja jer su stanovnici Teksasa, treće najmnogoljudnije američke države s 29 miliona ljudi, primili gotovo 5.7 miliona vakcina.

Upitana o potezu Teksasa, portparolka Bele kuće Džen Psaki rekla je da je predsednik Džo Bajden jasno stavio do znanja da su ograničenja protiv koronavirusa još uvek potrebna.

- Moramo ostati na oprezu. Još uvek smo u ratu s virusom, predsednik će to naravno nastaviti da prenosi javno, a takođe i privatno u svojim razgovorima - rekla je Psaki na brifingu u Beloj kući.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.