U Zapadnobačkom okrugu počela masovna revakcinacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2021, 11:31

U Zapadnobačkom okrugu počela masovna revakcinacija

U Zapadnobačkom okrugu je počela masovna re-vakcinacija, dok su prioritetne grupe već primile drugu dozu. Grad Sombor je oformio Kol-centar za masovnu vakcinaciju kao pomoć građanima u prijavi na e-portal za masovnu vakcinaciju. Operateri građanima pružaju pomoć u prijavi na portal eUprave i daju neophodne informacije u vezi sa samom prijavom. Za građane koji su teško pokretni grad Sombor je obezbedio i prevoz. Broj telefona na koji građani mogu da traže pomoć je 064/0698247 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 8 do 15 časova svakog radnog dana.

Prvog dana masovne re-vakcinacije u Somboru 250 građana je primilo drugu dozu kineske vakcine. Na najvećem punktu za masovnu imunizaciju, u sportskoj hali Mostonga čekanja nema.

U Zapadnobačkom okrugu do sada je vakcinisano 9.757 građana, od čega u Sombou 5.743.

„Od sutra će biti više ljudi na revakcinaciji od 450 do 500 građana svakog dana sve dok se ne revakcinišu svi oni koji su primili prvu dozu vakcine do sada. U ovom periodu nismo dobili spiskove za vakcinaciju, znači obavljamo samo revakcinaciju, a kada dobijemo spiskove za novu vakcinaciju radićemo vakcinaciju i revakcinaciju uporedo“, rekao je Dr Zdravko Hlodik, koordinator masovne imunizacije.

„Broj telefona koji se nalazi na sajtu grada je za građane, a naši volonteri im daju neophodne informacije. Za sve teško pokretne građane mi smo obezbedili prevoz za sva naseljena mesta na teritoriji grada“, izjavio je Ivan Gligorić, član štaba za vanredne situacije grada Sombora.

Revakcinacijom je do sada obuhvaćen najveći broj zdravstvenih radnika i prioritene grupe, kao i zaposleni i korisnici u domovima za stare.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.