U SRBIJU STIŽE FAJZEROVA VAKCINA: Prvi kontigent od ukupno 1,8 miliona već u decembru

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Nov.2020, 17:42

U SRBIJU STIŽE "FAJZEROVA" VAKCINA: Prvi kontigent od ukupno 1,8 miliona već u decembru

Ðerlek je dodao da je svakako o reč o malom broju doza u tom prvom kontigentu, kao i da se očekuje da će do marta odnosno u prvom kvartalu sledeće godine stići oko 350.000 doza, dok će ostalo po kvartalima biti distribuirano tokom 2021. godine.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek potvrdio je danas da će vakcinacija građana protiv korone početi već u decembru napominjući da će to, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ipak, biti za mali broj građana, pošto će do kraja godine stići samo manji kontigent Fajzerove vakcine od ukupno 1,8 miliona dolaza.

Upitan na konferenciji za novinare da prokomentariše najavu Fajzera da će tek oko marta njihova vakcina biti za globalnu upotrebu i kako je onda predsednik Aleksandar Vučić rekao da će kod nas vakcinacija tom vakcinom početi do kraja godine, Ðerlek je kazao da predsednik Vučić nije ni rekao da će biti ođednom nabavljeno svih 1,8 miliona vakcina, već da će prvi kontigent stići do kraja godine.

- Predsednik je rekao da će se voditi računa koji će se ljudi prvi vakcinisati - dodao je Ðerlek.

Upitan da li će kod nas, ipak, početi vakcinacija do kraja godine, Ðerlek je odgovorio da hoće, ali da moramo biti realni i dodao da to neće u početku biti veliki broja građana.

Ističe da je naša država učinila sve što je mogla, a čak i više nego mnoge druge zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Manji kontigent Fajzerove vakcine do kraja decembra u Srbiji

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Nov.2020

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek potvrdio je danas da će vakcinacija građana protiv korone početi već u decembru napominjući da će to, ipak, biti za mali broj građana, pošto će do kraja godine stići samo manji kontigent Fajzerove vakcine od ukupno 1,8 ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.