U Novom Sadu jedini dostupan vakcinalni punkt na Novom naselju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2022, 19:42

U Novom Sadu jedini dostupan vakcinalni punkt na Novom naselju

Već neko vreme slabo se govori o infekciji kovidom-19, a brojke i dalje potvrđuju prisustvo virusa. Na dnevnom nivou zaraženo je između 150 i 200 ljudi, a vakcinacija kao najbolji vid zaštite gotovo da je stala. Interesovanje u Novom Sadu je trenutno malo, pa je tako jedini dostupan vakcinalni punkt na Novom naselju.

Proces vakcinacije nije stao, ali je u manjem obimu nego pre nekoliko meseci, kaže glavni tehničar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Domu zdravlja Novi Sad, Nenad Vukas. on dodaje i to da se trenutno najviše vacinišu oni koji idu na put u zemlje u kojima je obavezna potpuna imunizacija.

"Broj vakcinisanih u danu se kreće od 40,50 do 80. To su uglavnom četvrte doze, prvu ko prima to je uglavnom za put. Dajemo trenutno Fajzer i Sinofarm vakcine, preko 400 hiljada doza je dato na našim vakcinalnim punktovima", rekao je Vukas.

Postoji bojazan da će nas na jesen dočekati drugačija slika, kako na vakcinalnim punktovima tako i u bolnicama, budući da se kod virusa nikad ne zna kada može da se aktivira, pojašnjava Vukas.

"Mi smo uglavnom oprezni, relaksirani jesmo, mogla bi da bude bolja vakcinacija. Naš respiratorni centar radi sa pratećom dijagnostikom, a broj pacijenata se kreće od 50 do 100 testiranih, od toga 5 do 10 budu pozitivni", dodao je on.

Vakcinalni punkt na Novom naselju radi svakog dana od 8 do 18 časova, a Vukas savetuje zainteresovanim građanima da pozovu ili lično zakažu termin vakcinacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.