Izvor: Nezavisne Novine, 29.Mar.2024, 09:02

U BiH 1971. počela vakcinacija protiv malih boginja: Da li su rođeni prije toga ugroženi

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako je vakcinacija protiv morbila u bivšoj Jugoslaviji počela 1971. godine primjenom monovalentne vakcine, a kao kombinovana vakcina, MRP, počela je da se koristi 1984. godine, svi koji su rođeni prije tog vremena u nekom periodu su došli u dodir sa virusom, pa samim tim nisu toliko ugroženi ovim oboljenjem, smatraju naši sagovornici.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Obolelo oko 30 osoba od malih boginja: U BiH VAKCINACIJA se sprovodi više od 50 godina

Izvor: Blic, 29.Mar.2024

Iako je vakcinacija protiv morbila u bivšoj Jugoslaviji počela 1971. godine primenom monovalentne vakcine, a kao kombinovana vakcina, MRP, počela je da se koristi 1984. godine, svi koji su rođeni pre tog vremena u nekom periodu su došli u dodir sa virusom, pa samim tim nisu toliko ugroženi ovim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.