U BEOGRADU VAKCINISANI NOVINARI IZ SVIH DELOVA BiH: Na vakcinaciju došli i zaposleni u privatnim medijima

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2021, 14:34

U BEOGRADU VAKCINISANI NOVINARI IZ SVIH DELOVA BiH: Na vakcinaciju došli i zaposleni u privatnim medijima

Danas je u Beogradu vakcinisano 40 novinara iz BiH

 Novinari iz Republike Srpske i Federacije BiH, njih 40 danas su u Beogradu vakcinisani protiv virusa korona, a imunizaciju su organizovali Udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Republike Srpske čiji predstavnici su iste akcije najavili i za naredni period.

Predsednik Skupštine Udruženja novinara Republike Srpske Branimir Đuričić zahvalio je kolegama iz UNS-a i institucijama Srbije, koji su omogućili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vakcinaciju medijskih radnika.

- U ovom trenutku novinari ni u Republici Srpskoj ni u FBiH ne mogu da se vakcinišu zbog nedostatka vakcina i mi smo, zahvaljujući odličnoj saradnji sa Udruženjem novinara Srbije, zamolili da nam omoguće deo vakcina, koliko je to moguće - rekao je Đuričić novinarima na beogradskom Sajmu.

Prema njegovim rečima, Udruženje novinara Republike Srpske je posle dva-tri dana dobilo obaveštenje da svi novinari iz Republike Srpske i FBiH mogu da se vakcinišu bez obzira na to jesu li članovi Udruženja ili ne.

У БЕОГРАДУ ВАКЦИНИСАНО 38 ОДСТО ПУНОЛЕТНИХ ГРАЂАНКИ И ГРАЂАНА! У Београду закључно са јучерашњим даном вакцинисано...

Posted by Горан Весић on Monday, April 12, 2021

- Oglasili smo sve to i zamolili kolege da se prijave. Danas su ovdje novinari iz Banjaluke, iz Istočnog Sarajeva, Tuzle... - rekao je Đuričić.

On je naveo da su odazvali novinari i iz privatnih medija, sa nekih portala, iz javnog medijskog servisa.

Đuričić je rekao da je u Beograd došlo između 30 i 40 novinara i dodao da će ih verovatno biti još jer je, kako je objasnio, omogućeno i ostalima koji nisu na spisku, a imaju bilo kakvu vezu sa redakcijama, da prime vakcinu.

- Nama je bilo bitno da broj prijavljenih ne ide više od stotinu zbog prevoza i poštovanja epidemioloških mera i jedini zahtev naših kolega je bio da se u ovom trenutku da ne ide iznad 100 - rekao je Đuričić.

🤝💉Udruženje novinara Srbije #UNS obezbedilo je, u saradnji sa nadležnim institucijama Srbije i partnerstvu sa Udruženjem...

Posted by Udruženje novinara Srbije on Friday, April 9, 2021

Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović izrazio je zadovoljstvo što je UNS pomogao kolegama pri iminuzaciji.

- Omogućili smo, u saradnji sa Vladom Srbije, da kolege iz regiona mogu da budu vakcinisane i to smo uradili prvo sa kolegama iz Severne Makedonije, a sada nam je drago što možemo da pomognemo i kolegama iz Republike Srpske - rekao je Radomirović.

On je pozvao kolege iz Republike Srpske i FBiH da se prijave kada Udruženje novinara Srbije bude objavilo novi poziv za imunizaciju novinara.

Radomirović je podsjetio da su novinari stalno na terenu i u kontaktu sa mnogo ljudi, te treba da urade sve da zaštite i sebe i one sa kojima dolazi u kontakt.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.