Izvor: Radio 021, 25.Feb.2021, 18:12

Sve više građana za vakcinaciju, petina bira vakcinu

Procenat građana koji bi se vakcinisali raste u odnosu na prethodni period, a broj ispitanika koji su protiv vakcinacije pao je na 24 procenta, rezultati su novog istraživanja agencije Faktor plus.

Četvrtina građana ističe da bi se vakcinisalo bilo kojom vakcinom, a vakcine određenog proizvođača preferira 21 odsto ispitanika. Odgovor o vakcinaciji istraživačima nije dalo 11 procenata ispitanika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Plan vakcinacije kao odličan ocenjuje 64 odsto ispitanika, 16 odsto ističe da je veoma dobar, 11 procenata ispitanika ocenjuje ga kao dobar, dok sedam posto ispitanih kaže da nije baš najbolji, a tek dva posto tvrdi da je loš.

Čak 60 odsto ispitanih kaže da je za uspešnu vakcinaciju najzaslužniji predsednik države Aleksandar Vučić, 11 posto zasluge daje Kini, za osam procenata zasluge pripadaju Vladi Srbije, a tri odsto da je zaslužna Rusija dok dva posto ocenjuje da je u pitanju EU.

Prema istraživanju, 68 procenata građana i dalje strahuje za zdravlje, 59 procenata plaši se ekonomskog razvoja situacije zbog pandemije, 30 procenata oseća solidarnost, 21 posto otuđenost, 11 procenata optimizam, a devet procenata ispitanika kaže da je dominantan osećaj depresija.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE Antivakseri se "preobraćaju", broj građana koji hoće vakcinu je sve veći, a dve stvari su im NAJVEĆA BRIGA

Izvor: Blic, 25.Feb.2021

Procenat građana Srbije koji bi se vakcinisali raste u odnosu na rezultate istraživanja javnog mnenja od pre nekoliko meseci, ali i u odnosu na neke druge države, ali je i dalje nedovoljan, pokazuje poslednje istraživanje agencije "Faktor plus".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.