Stroži propisi za uvoza štenadi u SAD

Izvor: 24sata, 16.Avg.2014, 01:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stroži propisi za uvoza štenadi u SAD

Sekretarijat za poljoprivredu SAD doneo je uredbu kojom zahteva da štenad koja se uvoze u SAD, budu stara najmanje šest meseci, da budu zdrava i da vakcinacija bude ažurna.

Sekretarijat je u petak saopštio da zvanični podaci pokazuju da je mimo propisa od 2009. do 2013. u SAD godišnje uvezeno po 8.400 štenadi.

Nevladine organizacije međutim smatraju da je taj broj neuporedivo veći, i da dostiže i desetine hiljada godišnje.

Debora Pres iz Američkog >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << društva za sprečavanje okrutnosti prema životinjama, rekla je da većina mladih pasa u SAD stiže avionima iz uzgajivačnica pasa u Kini i istočnoj Evropi koje se isključivo upravljaju profitom te ih nazivaju "fabrikama štenadi".

I vlastima SAD, i organizacijama često se javljaju građani koji su tako kupili štenad, a ona su im stigla bolesna i ubrzo uginula.

Po novoj uredbi, prekršioci mogu biti kažnjeni novčanom kaznom od po 10.000 dolara.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.