Srbija:  1.263.111/451.658

Izvor: B92, 23.Feb.2021, 08:11

Srbija: 1.263.111/451.658

Beograd -- U Srbiji je, prema najnovijim podacima Vlade, izvršeno 1.263.111 vakcinacija protiv koronavirusa, a 451.658 građana dobilo je drugu vakcinu.

Prema broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije, a prema broju gradjana na milion stanovnika koji su primili i drugu vakcinu prva je u Evropi. Posle Srbije su Malta, Danska i Island.

U svetu je Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na 6. mestu po broju vakcinacija na milion stanovnika, posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije i SAD.

Prema broju gradjana koji su dobili drugu vakcinu na milion stanovnika u svetu, Srbija je treća, posle Izraela i Sejšela, a posle Srbije su SAD i Malta.

Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinacija na milion stanovnika, a slede Rumunija, Slovenija, Madjarska, Hrvatska, Bugarska i Albanija.

Srbija je na prvom mestu u regionu i prema broju revakcinacija na milion stanovnika, a slede Rumunija, Slovenija, Madjarska, Hrvatska, Bugarska i Albanija.

Prema ukupnom broju vakcinacija i revakcinacija, Srbija je druga u regionu, posle Rumunije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SJAJNA VEST! Po stopi vakcinacije Srbija je druga u Evropi, a po stopi revakcinacije PRVA

Izvor: Blic, 23.Feb.2021

U Srbiji je, prema najnovijim podacima Vlade, izvršeno 1.263.111 vakcinacija protiv korona virusa, a 451.658 građana dobilo je drugu vakcinu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.