Izvor: N1 televizija, 25.Jan.2021, 14:55

Šekler: Svaki kontakt sa virusom kod vakcinisanog povećava nivo zaštite

Virusolog i mikrobiolog iz Specijalističkog veterinarskog instituta u Kraljevu Milanko Šekler ističe da je "minimalna verovatnoća da se desi da vakcina (protiv koronavirusa) ne štiti, ona može samo da štiti malo manje", navodeći da ukoliko onaj ko je vakcinisan dođe posle toga u kontakt sa virusom to će samo povećati nivo zaštite kod njega. Kaže i da je bilo nemoguće sprečiti pojavu novog soja virusa i novi talas pandemije. Takođe je ukazao da koliko god brže može da se sprovede vakcinacija, to će rezultat biti efikasniji.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Šekler: Dug put od prve doze vakcine do antitela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021

"Dug je put od prve doze vakcine do antitela i momenta kada je postignut neki zaštitni nivo imuniteta, gde se sa velikom verovatnoćom garantuje bezbednost i da nećete imati težu kliničku sliku bolesti", kaže virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta Kraljevo Milanko Šekler...Šekler je za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.