SZO odgovara na pitanje – kada ćemo se vratiti normalnom životu?

Izvor: 011vodič.com, 27.Jan.2021, 09:13

SZO odgovara na pitanje – kada ćemo se vratiti normalnom životu?

Još smo daleko od kolektivnog imuniteta, saopštava Svetska zdravstvena organizacija. Kada ćemo se vratiti normalnom životu?
Foto: Shutterstock
Programi vakcinacije neće obezbediti kolektivni imunitet od pandemije ove godine u svetu, izjavilo je nekoliko zdravstvenih stručnjaka, ističući da postoji ograničen broj vakcina, posebno u siromašnim zemljama, zatim problem poverenja u vakcinu i potencijalne mutacije virusa.
Dejl Fišer, šef Globalne mreže za upozorenje >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << i odgovor na epidemije, kojom koordinira Svetska zdravstvena organizacija, izjavio je da se nećemo vratiti u normalu brzo. On kaže da znamo da moramo doći do kolektivnog imuniteta i to nam je potrebno u većini zemalja, ali do toga neće doći tokom 2021. godine.
Možda postoje neke zemlje koje bi to mogle postići, ali čak ni tada situacija neće biti normalna, dodao je Fišer.



The post SZO odgovara na pitanje – kada ćemo se vratiti normalnom životu? appeared first on Zenski Magazin.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Radovanović: Kolektivni imunitet u Srbiji tek negde naredne godine

Izvor: N1 televizija, 27.Jan.2021

Epidemilog prof. dr Zoran Radovanović izjavio je da će Srbija imati odgovarajući obuhvat ili vakcinisanih ili prirodno zaraženih osoba tek negde naredne godine. On kaže i da ne postoji "magična granica" procenta kolektivnog imuniteta, da se pominjala brojka od 70 odsto, ali da je vodeći američki...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.