ŠTO BI SE TOME RADOVALE KOMITE ILI FANOVI OLUJE Vučić rekao šta mnogima smeta, pa poručio Srbija se diže

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2021, 12:20

"ŠTO BI SE TOME RADOVALE KOMITE ILI FANOVI OLUJE" Vučić rekao šta mnogima smeta, pa poručio "Srbija se diže"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je mobilne punktove za vakcinaciju u opštinama Obrenovac i Ub.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da su mnogi mislili da je sa Srbijom završeno, da je zauvek poražena i ponižena i sada kada je počela da se diže, to im ne odgovara.

Vučić je, obilazeći punkt za vakcinaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u mestu Vrelo kod Uba, na pitanje zašto Srbija svima smeta,a vezano za predstojeće izbore u Herceg Novom, odgovorio tako što je doveo u vezu to što je Srbija posebno 1999. i 2000. ponižavana, ekonomski uništavana opštom pljačkom i da se ponašala poput neke vazalne zemlje prema kolonijalnim silama, a da je danas zemlja počela da se diže.

- Nismo pokazivali ni nacionalni ponos ni nacionalno dostojanstvo, nismo stvari nazivali pravim imenom. Agresiju smo nazivali intervencijama, a sada smo počeli zemlju da dižemo - rekao je Vučić.

Zato, kako je rekao, treba da postavimo pitanje zašto bi crnogorske Komite Ðukanovića trebalo da se raduju zbog uspeha Srbije, ili zašto bi se, oni u Hrvatskoj koji su se radovali progonu Srba u "Oluji", koji su de fakto sahranili Srbiju i računali da će zauvek biti neuspešna, radovali našem uspehu.

- Srbija se diže. Prvi put posle mnogo godina srpska vojska prestigla je hrvatsku. Očekujemo ove godine da pređemo 50 milijardi apsolutne vrednosti BDP-a. Kada sam postao premijer to je bilo svega 34 do 34,5 milijardi - rekao je on.

Vučić je naglasio da su to činjenice po metodama Eurostat-a.

Naglasio je da moramo da radimo da vratimo Srbiju nazad na mesto na kojem je bila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.