Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2021, 17:09

SINOS-Ne uslovljavati vakcinaciju

Sindikat novinara Srbije (SINOS) pozvao je danas poslodavce u medijima da rad novinara i medijskih radnika ne uslovljavaju obaveznim vakcinisanjem, jer time krše Ustav Srbije.U saopštenju SINOS navodi da ima saznanja da pojedini urednici bez pisane odlukena teren šalju samo novinare i medijske radnike koji imaju potvrdu o vakcinisanju.

Sindikat je obavešten da poslodavci u pojedinim medijima prave spiskove vakcinisanih i nevakcinisanih uz obrazloženje da je to zbog efikasnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rada u redakciji i prilikom odlaska na teren, što je u suprotnosti

sa Zakonom ozaštiti podataka o ličnosti, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju SINOS najavljuje da će o svima koji prekrše Ustav Srbije i diskriminišu kolege

obavestiti Radnu grupu za evidentiranje napada i pritisaka na novinare i medijske radnike koja deluje pri Zaštitniku građana, a pokrenuće i pravni postupak.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sindikat novinara Srbije: Ne uslovljavati rad novinara obaveznim vakcinisanjem

Izvor: N1 televizija, 27.Jul.2021

Sindikat novinara Srbije (SINOS) pozvao je poslodavce u medijima da rad novinara i medijskih radnika ne uslovljavaju obaveznim vakcinisanjem, jer time krše Ustav Srbije.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.