SAMO TAKO DA NASTAVIMO, MASOVNA VAKCINACIJA DAJE REZULTATE! U Srbiji dato više od četiri miliona doza

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2021, 16:57

SAMO TAKO DA NASTAVIMO, MASOVNA VAKCINACIJA DAJE REZULTATE! U Srbiji dato više od četiri miliona doza

Najnoviji korona presek pokazuje da je situacija sa epidemijom korona virusa sve bolja

Prema saznanjima, u Srbiji je ukupno dato 4.013.265 vakcina protiv kovida 19, dok je 1.741.148 građana primilo obe doze vakcine.

Inače, najnoviji korona presek pokazuje da je situacija sa epidemijom korona virusa sve bolja. Prema poslednjem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korona preseku, danas je registrovano još 705 novozaraženih.

Očigledno je da masovna vakcinacija daje rezultate, pa su i naši epidemiolozi i članovi Kriznog štaba optimistični.

Juče je ministarka Darija Kisić Tepavčević rekla da je u Srbiji mnogo povoljnija epidemiološka situaciju i beleži se pad učestalosti oboljevanja.

Na pitanje koliko smo blizu kolektivnom imunitetu, ministarka je navela da što je veći stepen kolektivnog imuniteta, to je nepovoljnija sredina za virus i manja je verovatnoća da pronađe osobu koja je osetljiva.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.