ŠAMARČINA EVROPI ZBOG VAKCINACIJE: Britanski novinar osuo paljbu po Briselu jer je sistem imunizacije u raspadu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2021, 18:15

ŠAMARČINA EVROPI ZBOG VAKCINACIJE: Britanski novinar osuo paljbu po Briselu jer je sistem imunizacije "u raspadu"

Maknalti je istakao da Hrvatska već "priprema teren" za nabavku ruske vakcine

Vakcinacija italijanske operske pevačice Ane Marije Kjuri ruskom vakcinom protiv virusa korona "Sputnjik Ve" (Sputnik V) je sramota za Evropsku uniju, piše novinar Tim Maknalti za britanski list "Ekspres".

Novinar podseća da se umetnica vakcinisala tokom turneje po Rusiji i da je u razgovoru sa televizijom RT kritikovala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rad EU po pitanju vakcinacije. Maknalti smatra da je to ponižavajuće za evropske zvaničnike.

- U Evropi postoji ogroman problem sa isporukama vakcine, jer ne uspevaju da vakcinišu staovništvo što je brže moguće. To onemogućava povratak normalnom životu, a ovde, u Moskvi, sve manje-više normalno funkcioniše. Prodavnice, pozorišta – sve je otvoreno i mi, muzičari, šokirani smo time što su kod nas sva pozorišta, kao i druge kulturne ustanove, zatvoreni. Ne mogu da shvatim zašto u Evropi odugovlače sa tim - izjavila je umetnica.

Ona je predložila da evropske i druge zemlje nabave ruske vakcine "Sputnjik Ve" (Sputnik V), "ukoliko će to pomoći da se prevaziđe problem sa nedostatkom vakcina i omogućiti svima da je prime".

Novinar je podsetio da Hrvatska već "priprema teren" za nabavku ruske vakcine, a da slične pregovore sa predstavnicima iz Rusije vodi i Slovačka.

​Vakcina "Sputnjik Ve" koju proizvodi Naučno-istraživački institut "Gamaleja" u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Do sad je registrovana u preko 35 zemalja sveta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.