Rusija počela vakcinaciju vojnika protiv koronavirusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Nov.2020, 16:37

Rusija počela vakcinaciju vojnika protiv koronavirusa

Rusija je počela vakcinaciju vojnika protiv novog koronavirusa, rekao je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Ukupno preko 400.000 vojnika treba da bude vakcinisano u okviru ove kampanje pokrenute u skladu sa naređenjem predsednika Vladimira Putina, rekao je Šojgu u saopštenju vojske.

Do sada je vakcinisano preko 2.500 vojnika, a do kraja godine treba da se vakciniše njih 80.000, naveo je Šojgu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Šojgu je početkom septembra rekao da se sam vakcinisao sa ruskom vakcinom Sputnjik V koju je razvio centar za istraživanje Gamalej iz Moskve zajedno sa ministarstvom odbrane.

Vakcina koju je Rusija registrovala letos je sada u fazi tri kliničkih proba i efikasnost joj je 95 odsto, naveli su njeni proizvođači.

Rusija koja je četvrta u svetu po broju zaraženih koronavirusom iza SAD, Indije i Brazila, danas je zabeležila novi rekord od 27.543 slučajeva zaraze koronavirusom u poslednja 24 časa i 496 umrlih.

Iako je Vladimir Putin nedavno ocenio situaciju kao "zabrinjavajuću" za sada je isključen novi karantin na nacionalnom nivou da bi se izbeglo zaustavljanje privrede, i Rusija računa na proizvodnju vakcina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.