Izvor: Luftika.rs, 26.Okt.2021, 10:35

Protesti zbog kovid propusnica ispred domova lekara, Konu vikali da je Mengele

Nakon što su se na društvenim mrežama pojavile pretnje upućene virusologu Milanu Šekleru zbog njegovih stavova o koronavirusu i vakcinaciji, više desetina građana, koji se protive uvođenju kovid propusnica, okupilo se sinoć ispred zgrada u kojima žive neki od članova Kriznog štaba u Beogradu i Nišu, uzvikujući uvrede i tražeći njihove ostavke.
Okupljeni su vikali „Izađi na terasu“, „Ukinite uredbu“ i >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << „Mengele, Mengele“.
Protestujući protiv mera zaštite od koronavirusa i uvođenja kovid propusnica, ljudi su se okupili ispred zgrade u kojoj živi epidemiolog Predrag Kon. Okupljeni su zaustavili saobraćaj, zviždali su u pištaljke i uzvikivali “Uhapsite Kona“.
Hoće li neko rasterati ove fašiste koji pozivaju na linč? https://t.co/NMQqsn2Qg0
— Impresionista (@_impresionista) October 25, 2021

Slična situacija dogodila se i u Nišu, gde živi epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović.
Epidemiolog Predrag Kon naglasio je da korona mere moraju biti mnogo rigoroznije i najavio mogućnost da se kovid propusnice produže na trajanje od 24 sata. On je naglasio da je epidemiološka situacija takva da traži rigorozne mere.
Epidemiolog se osvrnuo i na proteste građana protiv kovid propusnica koji se već danima održavaju u večernjim časovima ispred Skupštine grada Beograda.
– Moram jasno da kažem. Tu se skandiralo da sam ustaša i to veze sa istinom nema. Skandiralo se da sam zlikovac. To takođe veze sa istinom nema, ja sam epidemiolog, zlikovac je virus, a oni su se svrstali uz zlikovca. To treba da im bude jasno. Obraćam se svim građanima Srbije: Ne svrstavajte se uz zlikovce! Skandirali su da sam Mengele, a on se smatra najgorim zlom što postoji, to im zbog porekla nikada oprostiti neću. Na kraju su skandirali „uhapsite Kona“. Zašto da me bilo ko uhapsi? Da li je to zbog kovid propusnica? Stava prema vakcinama? Ne! Nema apsolutno razloga da me bilo ko uhapsi – rekao je Kon.
Kako je antiheroj Šešelj patentirao Aleksandra Vučića kao životno delo

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poverenica: Zabrinjavajući protesti ispred domova članova Kriznog štaba Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Okt.2021

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je 26. oktobra da su zabrinjavajući protesti ispred stanova lekara ili članova Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv korona virusa jer se na taj način ugrožava njihova bezbednost. "Posebno su za osudu pretnje smrću virusologu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

I večeras protest građana protiv kovid propusnica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2021

Nekoliko desetina građana i večeras se okupilo kod Skupštine u Beogradu, na uglu Takovske ulice i Trga Nikole Pašića, kako bi izrazili nezadovoljstvo uvođenjem kovid propusnica...Učesnici protesta ponovili su i večeras da protestuju jer smatraju da mere koje donosi Krizni štab ne nude medicinsko...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.