Proglašeno besnilo u Sremčici

Izvor: Blic, 11.Jan.2011, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašeno besnilo u Sremčici

Ministarstvo poljoprivrede proglasilo je područje u poluprečniku od najmanje tri kilometra oko beogradskog naselja Sremčica zaraženim od besnila, kao i lovište „Lipovačka šuma“.

Područje u poluprečniku od 10 kilometara od žarišta proglašeno je ugroženim od besnila, a u delu Sremčice sprovodi se obeležavanje neobeleženih pasa, evidencija pasa i mačaka i vakcinacija nevakcinisanih životinja starijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od tri meseca.

Iz Ministarstva upozoravaju građane da ljubimce drže pod kontrolom, u bezbedno ograđenom prostoru, a pse pri izvođenju u šetnju na povocu i sa korpom.

Zabranjeni su i prodaja, izložbe, priredbe i drugi oblici javnog prikazivanja pasa i mačaka.

Neobeleženi i nevakcinisani psi i mačke lutalice, kao i sve životinje za koje se sumnja da su bile u kontaktu sa obolelim životinjama lišavaće se života na human način.

Vakcinacija životinja obavljaće se do 24. januara inaktivisanom vakcinom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ubijene životinje na 500 farmi u Bugarskoj zbog bolesti

Izvor: Studio B, 12.Jan.2011, 13:57

Bugarske vlasti saopštile su danas da je zbog pojave slinavke i šapa na jugu Bugarske preventivno ubijen veći broj domaćih životinja na oko 500 farmi. ..Kako su naveli predstavnici ministarstava zdravlja i poljoprivrede Bugarske, bolest je otkrivena u 36 slučajeva od 1.600 pregledanih životinja...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.