Izvor: Blic, 24.Jan.2022, 17:11

"Polazak u školu povećaće broj inficirane dece jer se omikron brzo širi": Dr Bekić dao važan savet roditeljima, a evo ko OBAVEZNO treba da dođe u kovid ambulantu

Koordinator punktova za vakcinaciju na Beogradskom sajmu i tržnim centrima Zoran Bekić rekao je za RTS da je imunizovano nešto više od 58,8 odsto populacije, 3.120.000 stanovnika, a 33 odsto je primilo treću dozu. Ocenjuje da će polazak u školu povećati broj inficirane dece jer se omikron brzo širi. Ako dođe do pogoršanja epidemijske situacije, planiraće se i otvaranje kovid sistema na Sajmu, istakao je Bekić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

OMIKRON MEĐU DECOM Evo koje simptome roditelji ne smeju da ignorišu

Izvor: Blic, 25.Jan.2022, 10:17

Dr Snežana Rsovac, pulmolog iz Dečije klinike u Tiršovoj rekla je za RTS da se omikron brzo širi ali ipak daje sliku umereno blagu, retko kada tešku kod dece i prolazi za pet do sedam dana. Postoji mogućnost da će posle prve nedelje doći do porasta broja među školskom decom, kaže Rsovac.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.