Izvor: JUGpress.com, 07.Maj.2021, 19:44

Počela vakcinacija u tržnim centrima u Nišu

NIŠ

Vakcinacija, kao i revakcinacija građana u Nišu je od juče moguća i u tržnim centrima ,,Forum“ od 10 do 18 časova i “Delta Planet” u vremenu od 10 do 19 časova a od danas građani mogu da se vakcinišu i u TC Roda. Građani će nakon razgovora sa lekarima Doma zdravlja Niš, moći da prime bilo koju od ponuđenih vakcina, Fajzer, Sinofarm i Astra Zeneka, kaže direktor Doma zdravlja u Nišu profesor dr >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Milorad Jerkan koji je ovom  prilikom naglasio da se nada da će do 15. juna  biti  dato oko115.000 vakcina, a da će biti revakcinisano oko 100.000 sugrađana. Tom prilikom ćemo doći do epidemiološke stabilnosti i potpuno otvorimo grad i ekonomski privređujemo. Početku vakcinacije u tržnim centrima prisustvovala je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kao i profesor dr Branislav Tiodorović, član Republičkog kriznog štaba.

                “Dva velika tržna centra u Nišu su se priključila  ovoj velikoj akciji a sutra se priključuje i treći. Nadam se da ćemo na dobar način motivisati sve one Nišlije koje se do sada nisu vakcinisale da to učine. Grad Niš  će narednih dana razmišljati o tome na koji način možemo da motivišemo i koje će to, uslovno rečeno, privilegije  moći da dobiju oni sugrađani  koji će narednih dana odlučiti za vakcinaciju.Važno je da  što više bude vakcinisanih  ljudi kako bi se što ranije vratili redovnim aktivnostima”, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

                Ona je pozvala sve društveno odgovorne kompanije koje posluju u ovim tržnim centrima da se pridruže pozivu i naprave spiskove svojih zaposlenih koji dobrovoljno žele da se vakcinišu.

                “Interesovanje za vakcinaciju je i dalje jako veliko a ekipe Doma zdravlja obišle su i obilaze i sela u okolini Niša kako bi se vakcinisali i njihovi žitelji koji to žele”, dodala je Sotirovski.

                  Da među Nišlijama postoji veliko interesovanje za vakcinaciju potvrđuje i direktor Doma zdravlja u Nišu koji ističe da je Niš među prvim ako ne i prvi grad u Srbiji po procentu vakcinisanog stanovništva.

                  “Niš je u ovoj panedmiji pokazao izuzetnu organizovanost a u prilog tome idu i podaci sa kojima raspolažemo. Vakcinisana je 91.000 građana Niša a  revakcinisano preko 72.000. To u procentima iznosi oko 45  posto punoletnog stanovništva. Revakcinisano je oko 35 odsto. Naš plan je  je da damo oko 110.000 vakcina do 1.juna. Ako se nastavi  intenzitet koji imamo sada  mi ćemo veće do 20.maja doći do ovog broja”, kazao je Jerkan.

                   Dodao je da se paralelno sa vakcinacijom vrši i revakcinacija.

                  “Nadam se da ćemo  do 15.juna dati ko 115.000 vakcina i revakcinisaćemo 100.000 naših sugrađanina. Tada ćemo doći do epidemiološke stabilnosti, virus ćemo oslabiti jer ćemo imati jak imunitet, ali tog trenutka počeće da živi i ekonomija”, istako je Jerkan.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.