Počela vakcinacija protiv gripa

Izvor: RadioCity.rs, 16.Okt.2019, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela vakcinacija protiv gripa

Vakcinacija će se odvijati u objektu niškog Doma zdravlja u periodu od 10 do 19h, u prostorijama laboratorije koje se nalaze u suturenu, a vikendom u prostoriji intervencije broj 48.
Takođe, vakcinacija će se obavljati i u gradskim i seoskim zdravstvenim stanicama i ambulantama u prostorijama intervencije po ustaljenom rasporedu rada, najavljeno je iz ove zdravstvene ustanove.
Pacijenti će moći da prime >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << vakcinu isključivo u ambulanti gde imaju otvoren karton i samo uz nalog izabranog lekara, podsećaju iz Doma zdravlja.
Vakcina protiv sezonskog gripa preporučuje se osobama starijim od 6 meseci koji boluju od neke hronične bolesti, osobama sa slabijim imunitetom, osobama starijim od 65 godina kao i onima koji rade u javnim ustanovama gde je povećan rizik od oboljevanja.

Vakcinacija je najefikasnija mera prevencije protiv gripa, napominju lekari.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.