PRVA OSOBA KOJA JE PRIMILA FAJZER VAKCINU: Žena (90) iz Severne Irske otkrila kako se oseća (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2020, 09:49

PRVA OSOBA KOJA JE PRIMILA FAJZER VAKCINU: Žena (90) iz Severne Irske otkrila kako se oseća (FOTO/VIDEO)

Cilj programa je da zaštiti najugroženije i vrati život u normalu

Prva osoba na svetu koja je primila Fajzer vakcinu (Pfizer/BioNTech) van probnih uslova, jeste 90-godišnja žena iz Severne Irkske - čime je započet masovni program vakcinacije u Velikoj Britaniji.

Margaret Kinan, iz Eniskilena, rekla je da se oseća "privilegovano" što je dobila vakcinu u Univerzitetskoj bolnici u Koventriju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Ova bolnica u Velikoj Britaniji će vakcinisati preko 80 ljudi i neko zdravstveno osoblje.

ABD'li Pfizer ve Alman BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısına ilk onay veren ülke olan İngiltere'de ilk aşılama gerçekleşti. pic.twitter.com/p5iuOoek6U

— TTA Haber (@ttahaber) December 8, 2020

.

Matron Mej Persons je dala vakcinu gospođi Kinan u 06:30 sati.

"Orang pertama yang menerima vaksin Pfizer #COVID19 di #UK diberikan kepada pria berusia 90 tahun saat 'kampanye vaksinasi terbesar' di negara itu dimulai."

Semoga Vaksin Sinovac mempunyai efektivitas yang baik terhadap COVID-19...🙏🙏🙏pic.twitter.com/gIllC93rxl

— ▪▪▪▪ (@_man_id) December 8, 2020

- Osećam se privilegovano što sam prva osoba vakcinisana protiv Kovida-19, to je najbolji poklon za rođendan koji bih mogla da poželim, jer to znači da se konačno mogu radovati druženju sa porodicom i prijateljima u Novoj godini, nakon što sam veći deo godine bila sama - izjavila je Margaret Kinan.

- Ne mogu dovoljno da se zahvalim Meji i osoblju NHS-a koji su se požrtvovano brinuli o meni, a moj savet svima kojima je ponuđena vakcina je da je uzmu - ako je ja mogu dobiti sa 90 godina, i vi je možete dobiti - zaključila je ona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Regionalni program: Aktuelno

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Dec.2020

Započet masovni program vakcinacije u Velikoj Britaniji. O merama nove Vlade Crne Gore za suzbijanje korona virusa. Šta kažu građani BiH - da li bi se vakcinisali i koju vakcinu bi izabrali. Hrvatski sabor raspravlja o sprovođenju Deklaracije o položaju hrvatskog naroda u BiH.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.