POČINJE VAKCINACIJA! Jedna grupa građana će imati PREDNOST u odnosu na ostale

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2021, 22:13

POČINJE VAKCINACIJA! Jedna grupa građana će imati PREDNOST u odnosu na ostale

Od nedelje počinje vakcinacija prosvetnih radnika

Ministarstvo zdravlja je ovog popodneva naložilo Ministarstvu prosvete da pošalje spisak zainteresovanih prosvetnih radnika na fakultetima i u srednjim školama koji bi da se vakcinišu, ali nije navedeno kojom vakcinom.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović nedavno je uputila molbu ministru prosvete Branku Ružiću da se lično angažuje kako bi se što pre obezbedile vakcine za zaposlene na fakultetima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Slični dopisi stigli su i iz drugih prosvetnih ustanova.

Prosvetni radnici spadaju u drugu fazu operativnog plana imunizacije koji je usvojen ali i podložan izmenama u skladu sa epidemiološkom situacijom.

- Danas smo održali sastanak sa NITAG-om, koji je zajedno sa jedinicom za imunizaciju Batuta napravio taj operativni plan. Stručni ljudi iz te grupe saglasni su oko udovoljavanja prosvetnim radnicima da imaju prednost imunizacije u ovom trenutku - istakao je sekretar u ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek.

Razlog tome jeste apel prosvetara da se ispoštuju nihovi zahtevi s obzirom na potencijalno povećani epidemiološki rizik usled nastavka školske godine.

- Mi smo već danas uputili ministarstvu prosvete zahtev da se prosvetni radnici javljaju preko E-uprave. Nakon toga će sekretarijat vlade pozivati prosvetare preko E-uprave u zavisnosti od lokacije na kojoj borave i dati sve neophodne informacije u kojim domovima zdravlja i u kojim terminima će se odvijati imunizacija - dodao je Đerlek.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da će se školska nastava odvijati po ranije utvrđenim pravilima, da je obrazovni sistem spreman za nastavak školske godine i da ne postoje razlozi za odlaganje.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.