Od ponedeljka vakcinacija protiv gripa i u Vranju i Svrljigu

Izvor: JužneVesti.com, 02.Okt.2022, 15:53

Od ponedeljka vakcinacija protiv gripa i u Vranju i Svrljigu

Vakcinu protiv sezonskog gripa i Vranjanci će moći da prime u svom Domu zdravlja od ponedeljka, 3. oktobra. Istovremeno će se imunizacija obavljati i u seoskim ambulantama. Od ponedeljka će i Svrljižani moći da prime vakcinu svakodnevno od 7 do 19 sati u Domu zdravlja, dok će se u seoskim ambulantama imunizacija odvijati po ustaljenom rasporedu rada lekara.

Za građane Srbije je u ovoj sezoni obezbeđeno 373.360 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << doza četvorovalentne vakcine protiv gripa proizvođača “Sanofi Pastera” i 22.640 doza vakcine protiv gripa Instituta “Torlak”, a Dom zdravlja u Vranju dobio je, kako navode, 3.650 doza četvorovalentne vakcine.

Vakcinacija će se od ponedeljka obavljati u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, Službi kućnog lečenja, Službi za zdravstvenu zaštitu radnika i Službi za zdravstvenu zaštitu školske dece i omladine, kao i u ambulantama Vranjska Banja, Barelić, Vlase, Kriva Feja i u Dnevnoj bolnici za nefrologiju sa hemodijalizom.

Imunizacija stanovništva u Svrljigu protiv sezonskog gripa takođe će početi u ponedeljak od 7 do 19 sati bez zakazivanja pregleda.

Pacijenti koji žele da zakažu pregled u terminu koji njima odgovara i bez čekanja, mogu da to učine na br. tel 821-401. Nakon prijave pacijenta na šalteru i pregleda lekara, vakcina će se primati na ustaljenom vakcinalnom punktu koji se nalazi na drugom spratu - kažu u Domu zdravlja Svrljig.

U seoskim ambulantama imunizacija će se odvijati po ustaljenom rasporedu rada lekara.

Nepokretni pacijenti mogu da se prijave na broj 018/821-400 i da prime vakcinu u kućnim uslovima, preko Službe kućne nege.

Vakcinacija se posebno preporučuje hroničnim bolesnicima i starijima od 65 godina.

Podsetimo, imunizacija protiv sezonskog gripa u Leskovcu počinje u utorak, 4. oktobra, dok Nišlije i Piroćanci već mogu primiti vakcinu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.