Od četvrtka u ponoć bez obaveznih vakcina za putovanje u SAD

Izvor: VOA, 09.Maj.2023, 19:03

Od četvrtka u ponoć bez obaveznih vakcina za putovanje u SAD

Američki predsjednik Džo Bajden u utorak je ukinuo uslov da većina stranih državljana koji dolaze u SAD mora biti vakcinisana protiv kovida 19. Bajden je takođe ukinuo obaveznu vakcinaciju vladinih službenika i radnika koji za federalnu vladu rade pod ugovorom. Bajdenova uredba stupa na snagu minut posle ponoći 12. maja, sa isticanjem vanrednog stanja u javnom zdravlju koje je uvedeno zbog pandemije kovida. Uredba o obaveznoj vakcinaciji oko 3,5 miliona službenika federalna vlade, donijeta u septembru 2021. godine, ne sprovdi se više od godinu zbog niza sudskih presuda. Bijela kuća je prošle nedelje objavila plan da ukine kovid restrikcije.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden ukinuo uredbu o obaveznoj vakcinaciji za strance

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2023

Američki predsednik Džo Bajden danas je ukinuo uredbu o obaveznoj vakcinaciji protiv virusa korona za strane posetioce. Istovremeno je prestala da važi i uredba kojom su savezni službenici i izvođači radova takođe bili obavezni da budu vakcinisani, prenosi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.