OVO JE UHAPŠENI DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA U KOVAČICI: Osumnjičen da je za 300 evra sređivao lažne potvrde o vakcinaciji

Izvor: Press, 03.Feb.2022, 15:39

OVO JE UHAPŠENI DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA U KOVAČICI: Osumnjičen da je za 300 evra sređivao lažne potvrde o vakcinaciji

Prpadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije i PU u Pančevu, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo trgovina uticajem, jednu zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj i pet zbog sumnje da su izvršile krivično delo falsifikovanje isprave. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Foto:pink
Jedan od uhapšenih je i direktor Doma zdravlja "Kovačica“ doktor Predrag Vinković (1973).
Pored njega uhapšeni su S. S. (1989) zaposlen u DŽ i D. S. (1969) zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem, M. R. (1977) zaposlena u DŽ zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, D. M. (1974), S. M. (1996), A. M. (2002), S. G. (1958) i N. G. (1958) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave.
Sumnja se da je Vinković, kome su pomogli S. S. i D. S., fizičkim licima D. M., S. M., A. M., S. G., N. G. i još jednoj osobi za kojom se traga, za novčani iznos od po 300 evra po osobi omogućio dobijanje potvrda o izvršenoj imunizaciji iako nisu primili vakcinu.
Zatim je , kako se sumnja,Predrag Vinković naložio M. R. da unese navedena lica u elektronsku bazu podataka „e-vakcine“ kako bi sa falsifikovanim ispravama mogla da dobiju kovid pasoše.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.