OVA VAKCINA JE BEZBEDNA I ZA DECU OD PET GODINA: Izdata preporuka - Koristi vakcinacije veliki

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2021, 23:47

OVA VAKCINA JE BEZBEDNA I ZA DECU OD PET GODINA: Izdata preporuka - Koristi vakcinacije veliki

Savetodavni odbor pri FDA utvrdio je da su koristi od uzimanja vakcine veće od rizika.

Savetodavni odbor pri Upravi za hranu i lekove (FDA) usvojio je danas većinom glasova preporuku za upotrebu vakcine protiv korona virusa kompanije "Fajzer" kod dece uzrasta od 5 do 11 godina.

Prema preporuci, deci pomenutog uzrasta bi davali jednu trećinu doze koja se daje osobama uzrasta 12 i više godina u dve doze, u razmaku od tri nedelje. Preporuka odbora o korišćenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vakcine nije obavezujuća.

Očekuje se da će FDA odobriti nalaze odbora, otvarajući put direktoru Centra za kontrolu i prevenciju bolesti da preporuči da vakcinacija počne već sledećeg meseca.

Inače, zvanični podaci iz SAD pokazuju da je 160 dece uzrasta od pet do 11 godina preminulo od kovida 19 od početka pandemije.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.