OGLASIO SE DOM ZDRAVLJA ZBOG HAPŠENJA DOKTORKE: Lažne potvrde o vakcinaciji prijavio jedan pacijent?

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2022, 12:12

OGLASIO SE DOM ZDRAVLJA ZBOG HAPŠENJA DOKTORKE: Lažne potvrde o vakcinaciji prijavio jedan pacijent?

Doktorka je osumnjičena da je za novac izdavala lažne potvrde o vakcinaciji.

Hapšenje doktorke Doma zdravlja "Novi Sad" usledilo je nakon što je pacijent prijavio nepravilnost u njenom radu, navodi se u saopštenju ove zdravstvene ustanove.

Kako navode u Domu zdravlja, na osnovu žalbe pacijenta pokrenuli su internu kontrolu rada koja je u ovom slučaju ukazala na zloupotrebu, te su u skladu sa tim reagovali i nadležnim državnim organima predočili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rezultate.

- Rad Doma zdravlja "Novi Sad", najveće ustanove primarne zdravstvene zaštite u Srbiji, bio je, i ostao, primer ali i podstrek da se poverenje dato od građana zadrži. Dom zdravlja ima dobre radnike, profesionalce koji požrtvovano rade svoj posao i zarad njih ne želimo ni senka da na njih padne. Vreme pandemije, za nas često ratno vreme, pokazalo je pravu sliku zajednice i pojedinca. Toleranciju za pojave koje bacaju svetlo sumnje nismo, niti ćemo imati - navodi Dom zdravlja u saopštenju.

Dodaju da "kao odgovorna ustanova, koja je preko 700 dana uključena u borbu protiv korona virusa", uvek će biti na raspolaganju državnim organima i time zaštiti i građane i zaposlene.

Podsetimo da su doktorka Doma zdravlja i još dvoje uhapšeni, dok se za još jednom osobom traga, zbog sumnje da su učestvovali u malverzacijama sa vakcinalnim potvrdama.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.