OD SADA NA VAKCINACIJU KOD DRAKULE: Slobodno dođite, tragova krvi bar neće biti na vratovima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2021, 18:16

OD SADA NA VAKCINACIJU KOD DRAKULE: Slobodno dođite, tragova krvi bar neće biti na vratovima!

Kakva ideja!

Verovatnije je da posetioci koji ovog meseca borave u Drakulinom zamku u Rumuniji pronađu tragove uboda na ruci nego na vratu, pošto su zdravstvene vlasti otvorile centar za vakcinaciju protiv KOVID-19 u ovoj turističkoj atrakciji.

Turistima koji žele da borave u zamku Bran iz 14.veka, vlaškog vojvode Vlada Cepeša, koji je poslužio kao inspiracija Bremu Stokeru za roman "Drakula" medicinsko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osoblje sa nalepljenim vampirskim očnjacima ponudiće besplatne Fajzerove vakcine protiv Kovid 19, prenosi Rojters.

Uprava dvorca nada se da će uslugom privući više ljudi na ovu turističku destinaciju u Transilvaniji, u okolini grada Brašova, pošto je broj poseta naglo opao od početka pandemije.

Na besplatnu vakcinaciju u Drakulinom zamku može se doći bez zakazivanja tokom svakog vikenda u maju, a posetioci takođe dobijaju i besplatan ulaz za izložbu sa 52 srednjovekovna instrumenta za mučenje.

Rumunska vlada je postavila cilj da vakciniše 10 miliona građana do septembra, ali istraživanje koje je u aprilu objavila organizacija Globsek pokazalo je da su Rumuni najmanje zaintresovani za imunizaciju od svih istočnih članica EU.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.