O važnosti imunizacije na NKD onlajn tribini Vakcinom za život

Izvor: JužneVesti.com, 13.Apr.2021, 18:55

O važnosti imunizacije na NKD onlajn tribini "Vakcinom za život"

Još jedna "Napokon korisna debata" u organizaciji Nacionalne koalicije za decentralizaciju, a u saradnji sa udruženjem Ujedinjeni protiv kovida, biće održana u onlajn formatu u sredu, 14. aprila od 19 sati putem Zoom aplikacije. Diskutovaće se o važnosti vakcinacije na globalnom nivou iz ugla stručnjaka sa namerom da se, kako navode organizatori, razbiju predrasude o imunizaciji, kao i mitovi o "čipovanju” >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kroz vakcinu.

Tema sedme onlajn debate je "Vakcinom za život", a glavna pitanja diskusije biće ko sme, a ko ne sme da se vakciniše, da li su vakcine (ne)dovoljno dugo ispitivane, kao i kada će ljudi konačno moći da zagrle bake, deke, unuke ili otići kod prijatelja na veselje.

Svesni da je tema vakcinacije od neprikosnovene važnosti, kako u Srbiji, tako i na globalnom nivou, želimo da, kroz razgovor sa stručnjacima iz sveta medicine, razbijemo predrasude o imunizaciji, mitove o "čipovanju" kroz vakcinu, čujemo od stručnjaka zbog čega bez kolektivnog imuniteta nema povratka normalnom životu - navode organizatori.

Na debati će govoriti specijalista imunologije Emina Milošević, doktor nauka u oblasti epidemiologije Ivana Prokić, specijalizant opšte medicine Bojan Dereta i specijalizant fizikalne medicine i rehabilitacije Miloš Bojović.

Debatom će moderirati novinarka Antonela Riha.

Oni koji bi želeli da prate debatu i da postavljaju pitanja učesnicima mogu da se registruju na ovom linku. Prenos debate biće i na FB stranici Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.