Nudio zaposlenima 5.000 evra da se vakcinišu: Otkrio koliko njih je prihvatilo ponudu

Izvor: B92, 07.Feb.2022, 12:31

Nudio zaposlenima 5.000 evra da se vakcinišu: Otkrio koliko njih je prihvatilo ponudu

Vakcinacija stagnira, pa se vlasti i poslodavci odlučuju na razne stimulacije kako bi privoleli što više građana na imunizaciju.

Slično je u Nemačkoj kada je reč o vakcinaciji, pa se jedna kompanija iz Jene odlučila da svoje zaposlene podstakne da prime prvu dozu.

Naime, ponudili su im bonus od 5.000 evra. Reč je o kompaniji Boder (Bother) AG, a njihov šef je u novembru rekao kako će njegova ponuda važiti do januara. Na takvu ga je odluku motivisala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slaba vakcinacija zaposlenih. Naime, svaki deseti radnik bio je zaražen, a procenat vakcinacije oko 60 posto, piše portal Feniks magazin, koji je proverio da li je njegov novčani podsticaj imao učinka.

Ponudu je iskoristilo više od 500 zaposlenih. Kompaniju je to koštalo oko 2,5 miliona evra, otkrio je šef njihove kompanije, u kojoj je sada vakcinisano 90 odsto ljudi.

Član uprave Danilo Frasjak potvrdio je da se takav potez isplatio. "Dok smo u novembru imali i do deset infekcija dnevno, u poslednjih šest nedelja registrovana je samo jedna infekcija", rekao je Fraslak dodajući kako je ponosan na zaposlene. "Naši su zaposleni zaštićeni od posledica korona infekcije, a to je jako dobro za nas kao kompaniju jer možemo da radimo svoj posao s odličnim timom", napomenuo je Frasjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KAD JE GAZDA OPASAN ŠMEKER Ponudio zaposlenima 5000 evra da se vakcinišu, sve ga koštalo 2,5 miliona evra ali kaže da se isplatilo

Izvor: Kurir, 07.Feb.2022

Broj vakcinisanih u Nemačkoj trenutno stagnira. Krajem prošle godine dnevno se vakcinisalo više od milion Nemaca, a nedavno oko 300.000. Zbog toga se vlasti i poslodavci odlučuju na razne stimulacije kako bi privoleli što veći broj građana na imunizaciju.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.